onsdag 19 maj 2010

Ut med det gamla, in med det nya !

Idag fyller mitt ex år och som vanligt så ringer jag henne på födelsedagen för att gratta henne och få höra hur hon mår. Samtalet känns verkligen helt avslappnat och jag får återigen bekräftat för mig själv att jag är fullständigt klar med vårt förhållande. Det är ingenting som förvånar mig, men det är ändå trevligt att få det bekräftat igen. Som jag nämnt förut tycker jag om henne och bryr mig om henne, men känslor av "det" slaget har jag inte.Eftersom jag ska ner till brorsan om 3.5 vecka och vara där i 8 dagar så bestämde vi oss för att ses. Hon har även köpt en ny hund som hon ska hämta nu på Tisdag och eftersom jag älskar hundar ska det bli skoj att se den nya ;=)

När jag kom hem idag så började jag röja undan en hel del eftersom jag behöver lite mer uttrymme i mina garderober. Längst in i den ena så hittade jag en skokartong som jag tog med mig när jag flyttade tillbaka till Sverige igen. I den har jag alla brev och nallar etc. etc. som jag fick av henne under den tid jag bodde där. Jag fick en klump i magen när jag började bläddra bland dom för det första som jag läste stod det :
...jag vill bara vara med dig igen, känna dina kyssar, känna din hud mot min. Du har lärt mig att känna min kropp på ett sätt som jag inte trodde var möjligt eller visste om mig själv.... Tyvärr kände jag inte på samma sätt, och om sanningen ska fram så njöt jag aldrig av att ha sex med henne fullt ut (förklaring kommer längre ner).

Läste en del andra brev och jag blev rätt rörd av hur fint hon uttryckte sig. Jag kan utan problem medge att tjejer är hyfsat bättre på att uttrycka sig med ord och förmedla det dom känner. För att inte prata om fantasin ! Kan också förstå hur hopplösa tjejer måste tycka att killar är på det här området.

Men det som gjorde störst avtryck i mig är hur "oberörd" jag var vid den tiden då hon skrev en del av dom. Det var nästan skrämmande. När jag läste dom med helt nya ögon nu förstår jag verkligen att hon älskade mig och jag fick dåligt samvete när jag kände hur hon måste ha känt. Jag kan inte ha varit lätt att ha att göra med. Problemet då var att hon redan hade förlorat mig men var fast övertygad om att få mig tillbaka. Hon hade varit med en kille bakom min rygg eftersom hon inte tyckte att vi var ihop när det hände (medans jag tyckte tvärtom). Att hon innan i 4 månader förnekade att hon hade nånting som helst med killen i fråga gjorde inte saken lättare och efter den här händelsen litade jag aldrig på henne fullt ut.

Jag märkte i allafall att den här skokartongen omöjligt kunde föra något positivt med sig så jag gick helt sonika ner till grovsoprummet och kastade allting. Iofs är det inget förvånande då jag alltid gjort så när det tagit slut med gamla ex. Ut med det gamla, in med det nya ! Att jag överhuvudtaget tog med mig skokartongen när jag flyttade tillbaka är överraskande. Hursomhelst har jag har gått vidare nu och har ingen som helst lust att älta och gräva i det förflutna. Det är väl därför också som jag inte skrivit om hela vårt förhållande vilket faktiskt var ursprungliga orsaken till att jag började blogga.

Och jag måste säga, att det känns väldigt bra med skokartongen där den nu är även om det kändes väldigt jobbigt att göra sig av med den. Den innehöll trots allt de finaste breven och kärleksförklaringarna jag fått av en kvinna.

6 kommentarer:

Fröken Svensson sa...

Vilket fint inlägg, blir ju lite rörd här på andra sidan. Tycker dock att du gjorde helt rätt som kastade det, skulle jag också ha gjort. Tillit är a och o i ett förhållande så du gjorde helt rätt, men det vet du ju redan om kloke Dogge. Puss!

Pettiwoman sa...

Starkt gjort!

Men visst är det alltid lite vemodigt att bli påmind om det som varit oavsett om man är klar med det eller inte.

Massa kramar!

Billie sa...

Jag blev som fröken också väldigt rörd när jag läste.. Jag kan inte minnas att jag nånsin skrivit fina brev till någon. Å andra sidan var jag fram till för några år sen mer som en kille gällande att uttrycka känslor. Måste vara väldigt smickrande att ha fått något sådant även om omständigheterna inte var de bästa..

Att göra sig av med det gamla (när man är redo) är bra enligt min erfarenhet. Jag skulle ha gjort precis detsamma. Om inte förr så senare.

PPG!

Anonym sa...

Ååh, jag har en låda på vinden i gamla lägenheten med brev och prylar från min fd sambo (för typ tusen år sen nu)Vi är fortfarande vänner och breven är precis som gamla dagböcker, gamla minnen från en tid då för länge sen.
Ibland blir jag nostalgisk och tar fram den.
Slänga den? Njaeej...
Kanske åker den när det blir dags att tömma lägenheten, fast bara kanske. =)
Kram

Anonym sa...

BRA GJORT D!
Man ska inte behålla en massa minnen i form av saker även om det kan kännas lockande. Man behöver avslutet som bortkastandet av sånt get.

BRA och STARKT gjort! Du har avslutat det kapitlet av ditt liv och nu ligger framtiden för dina fötter.

Stor kram!

Douglas sa...

Fröken: Tillit är onekligen A och O. Så sant så sant. Utan det är det bara en tidsfråga innan det brister.

Mmm det känns helt rätt att jag kastade det. Ångrar inte det en endaste sekund.

Puss kloke Fröken!

Pettiwoman: Tack ! Den hade ju legat där ett bra tag. Det jobbigaste för mig var nog inte vemodigheten, utan det faktum att jag var så långt ifrån mitt riktiga jag när jag var med henne.

Massa kramar tillbaka!

Billie: Det läskiga är ju att jag knappt brydde mig om det när jag fick det. I början av förhållandet pratade hon en hel del om gamla ex/kk etc. etc. och jämförde även mig vilket ledde till att jag blev helt avtrubbad.

PPP!

oskrivnablad: Haha ja kanske är det bara en tidsfråga ? Fast å andra sidan, jag är ju en sån som kastar saker om jag inte har någon nytta av dom eller om dom inte betyder något för mig. Jag har tom. knappt nånting i min källare.

KRAM!

IS: Tack Vilse ! Nä dom här grejerna framkallade ju inga positiva känslor övh.

Framtiden ligger för allas fötter ;=)

STOR KRAM tillbaka!