söndag 15 februari 2009

Filmkvällen.

Skräckfilmskvällen blev riktigt lyckad ! Först tittade vi på Them som var helt ok. Den visade sig dock vara rena rama barnleken om man jämför med REC som vi tittade på efteråt. Men herrejävlar vad bra den var ! Satt som på nålar hela filmen och jag sjönk bara längre och längre ner i soffan samtidigt som kudden åkte högre och högre upp...ha ha ha. Kan lugnt meddela att jag inte var ensam om att sitta på nålar typ hela filmen. Ruggigt läskig emellanåt. Hade varit perfekt att titta på den med en tjej och krypa ihop...ha ha ha.

Jag är inte så hemma på skräckfilmer, men vad jag förstått så är många filmer numera rena rama blodbadet med långa sadistiska scener. Sånt klarar jag inte av ( typ Reservoir Dogs med Tarantino). REC innehöll en del blod men inte alls överdrivet.

Största skrattet drog en annan kollega ner. Det var en speciell scen när han höll på att hoppa ut ur soffan samtidigt som han liksom skyddade ansiktet med armarna/kudden. Såg ju galet roligt ut.

Båda filmerna är helt klart sevärda, och som ni förstått tycker jag REC var den bättre av de två.

Slutligen. En rätt kul detalj var när jag promenerade hem från tunnelbanan efter filmerna. Jag bor på en höjd som man kommer till via många trappsteg...När jag kommit uppför trapporna ser jag en silhuett stå cirka 20meter från mig. Människan hade på sig en stor jacka med en rejäl luva på skallen och såg precis ut som ena onda karaktären från Them.Behöver ju knappast säga att hjärtat höll på att fastna i halsgropen innan jag såg att det var en äldre dam som rastade sin hund...

3 kommentarer:

Astriid sa...

Nä, uscha som sagt! Skräckfilmer är läääskigt :P Men blod är väl ingenting! Det kan jag ta utan problem. Jag är en sån här sjuk människa som kan kolla på operationer på tv för att jag tycker det är intressant :P

Det är dom psykologiska filmerna som jag är rädd för, blää! Filmer som "Saw" har jag inga problem i världen med att se. Kan väl komma lite tankar efteråt att det finns såna galningar men pjaa..

Hahahaha, kan tänka mej att du var livrädd för den stackars tanten med hunden, haha!

Duu.. 200 sit-ups? Mu god. Det måste jag tänka lite på :P

Ha det fint doh!
Kraam

Anonym sa...

Gamla tanter i luvtröja ÄR läskigt, hahaha =)

Jag gillade The Others med Nicole Kidman just för att man hela tiden satt och väntade på något läskigt.
Första filmen om The Ring var snäppet värre =)

Kram kram

Douglas sa...

Astriid: Njae jag är inte så känslig för blod, men när det är detaljerade skildringar av hur folk får armar/ben/whatever avhuggna och blodet sprutar känns det sådär. Eller såna där sadistiska scener som i Reservoir dogs, då är det bara FÖR mycket.

Såg tanten igår i dagsljus och hon...såg inte så farlig ut ;=)

Mmm 200 är nog rätt jobbigt, särskilt om man gör dom "rent" och långsamt...men j*vlar vad snygga magar vi kommer få sen ;=) !

Kram!

Latja: Ja särskilt när man sett 2 skräckfilmer innan...ha ha ha. Tyckte jag såg "monster" lite här och var...

Jag har sett den filmen och den var riktigt cool ! Rätt oväntat slut ;=)

Kram!